GAMA Holding, 5.Dünya Su Forumu’nda, yabancı basın mensuplarını basın gala yemeğinde ağırladı.

Dünya Su Konseyi tarafından her 3 yılda bir, ev sahibi ülkenin yetkililerinin işbirliği ile düzenlenen Dünya Su Forumu, 192 ülkeden 20.000’e yakın katılımcı ile 16 – 22 Mart 2009, tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.

5. Dünya Su Forumu etkinlikleri kapsamında, GAMA Holding sponsorluğunda 19 Mart, Perşembe akşamı, saat 20:00-23:00’de, Suada‘da (Eski Galatasaray adası) yabancı basın mensuplarının ağırlandığı Basın Gala Yemeği düzenlendi. Yemeğe, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ürdün Su Bakanı Sayın Raed Abou Saoud, 5. Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Oktay Tabasaran, GAMA Holding’i temsilen GAMA Enerji Genel Müdürü Arif Özozan ve GAMA Enerji’nin üst düzey yöneticileri katıldılar.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, yemekte, İstanbul’un iki kıta arasında köprü olması nedeniyle forumun daha geniş bir anlam kazandığını söyledi. Ürdün Su ve Sulama Bakanı Abu Saud, GAMA Holding’in yürüttüğü, ülkesinde kentlere temiz su getirilmesi çalışmasını içeren projeye ilişkin bilgi verdi. Abu Saud, sadece foruma katılmak için gelmediğini, bu projeye ilişkin mali detayları da görüşeceklerini anlattı. 5. Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Tabasaran da forumun Türkiye’de düzenlenmesinin gurur verici olduğunu belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. GAMA Enerji Genel Müdürü Özozan ise Ürdün’de yürütülen proje hakkında da bilgi vererek, “Suyu olumlu ya da olumsuz etkileyen her şey suya ilişkin çalışmalar arasında düşünülebilir. Dünyada suya ilişkin çok çeşitli problemler yaşanıyor. Biz de bu problemlerin çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu .