Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DİSİ projesinin inşaat işlerinin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ürdün Başbakanı Nadir Dahari kurdele keserek, Ürdün’nün güneyindeki Disi Mudawarra bölgesinde bulunan ve yerin 600 metre altından su çekilmesi ve bu suyun 325 kilometre uzaklıktaki Amman’a taşınmasını sağlayacak olan projenin inşaatını başlattı.
Cumhurbaşkanı Gül, törendeki konuşmasında, Disi projesinin önemini vurgulayarak kriz döneminde bile böyle büyük projeler geliştirildiğine dikkat çekti. Ürdün Sulama Bakanı Ebu Suud da;  Türkiye-Ürdün arasında yeni bir işbirliğinin açılacağını ayrıca Ürdün’nün, su güvenliğini sağlamaya çalıştığını, Disi projesinin de bu hedefe ulaşmada büyük katkısı olacağını ifade ederek, bu projeyi gerçekleştirmek için katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Ürdün Hükümeti, başkent Amman’nın su ihtiyacını karşılamak için,  Yap-İşlet-Devret esaslı olan proje için 2006 yılı ortalarında çıkılan ihaleyi GAMA Enerji kazanmıştı. Proje, Ürdün’nün güneyindeki Disi Bölgesinde bulunan yeraltı su havzasından 25 yıl süre ile çıkarılacak olan yılda 100 milyon m3 suyun Amman’a taşınması ve Amman’da inşa edilecek depolarda teslim edilmesini kapsamaktadır. Projenin yatırım tutarı 1 milyar USD olup 25 yıllık işletme süresi sonunda  Ürdün Su ve Sulama Bakanlığı’na devredilecektir.