GAMA ENERJİ ve AKUT, “Sallanacak Vakit Yok!” tiyatro oyunu ile 4.000 öğrenciye afet bilinci eğitimi verdi.

2014 yılında başlayan ve GAMA Enerji’nin Artvin, Mersin, Manisa ve Çanakkale’de yatırımlarının bulunduğu bölgelerdeki ilköğretim okullarını kapsayan projede, toplam 35 ayrı oyun ile 4.000 öğrenciye afet bilinci eğitimi verildi. Projede, son derece yıkıcı afetler olan deprem, yangın ve sel durumlarında kayıpları en aza indirecek ve hayat kurtaracak önlem ve bilgilerin, öğrencileri hem düşündüren hem de eğlendiren bir tiyatro oyunu olan “Sallanacak Vakit Yok” ile aktarılması amaçlandı. Oyun sonrası öğrencilere dağıtılan çantalarda bulunan, AKUT tarafından hazırlanan Afet Bilinci ve Önlemler El Kitabı ile bilgiler pekiştirildi.

Çanakkale, Ezine’de 25-27 Mayıs, 2015 tarihlerinde gerçekleşen projenin son aşamasında AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken öğrenciler ile bir araya geldiler ve basın mensuplarıyla da sohbet imkanı buldular. GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken yaptığı açıklamada  “GAMA Enerji, yurt içinde ve yurtdışında yatırımlarını gerçekleştirirken, uluslararası kuruluşların, proje finansmanında sosyal sorumluluk ve çevre riskinin yönetilmesinde kabul ettiği kurallar olan “Ekvator Prensipleri”ne uygun hareket etmektedir. Dolayısıyla çevreye duyarlı bir yatırım ve işletme politikası izlerken kurumsal vatandaşlık görevlerinin de bilinciyle çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürütmeyi görev bilmektedir. Bu çerçeve de AKUT ile amacına ulaşan bir projeyi de tamamlamaktan mutluluk duyuyor, kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Ali Nasuh Mahruki de sorulara cevap verirken “Arama kurtarma operasyonlarından sonra, afetlere dayanıklı bir toplum oluşturmak için AKUT’un en önemli görevlerinden birisini eğitim olarak görmekteyiz.  1996 yılında kurulduğumuz günden bu yana bir yandan operasyonlarda hayat kurtarırken bir yandan da yediden yetmişe toplumun her kesimine, afet bilinçlendirme seminerleri verdik. Ülkemizin geleceğinde temel rol oynayan çocuklar ise bizim en öncelikli hedef grubumuz oldu. Afet bilinçlendirme seminerlerini, çocuklarımıza daha etkili ve kalıcı bir şekilde aktarabilmek için Sallanacak Vakit Yok isimli tiyatro oyunu geliştirdik. Geleceğimizi birlikte kurtaralım sloganıyla geliştirdiğimiz oyunumuzu, GAMA Enerji’nin desteğiyle 4.000 çocuğa ulaştırdık, 4.000 çocuğumuzu afetler konusunda bilgilendirdik. Bu önemli işbirliği için GAMA Enerji’ye çok teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundu.