GAMA Meslek Yüksekokulu’nun açılışı konserle kutlandı.

GAMA Holding’in eğitime verdiği destek kapsamında Ankara Üniversitesi Keçiören Yerleşkesi’ndeki Sağlık Yüksekokulları içinde kurulan ve 2011-2012 akademik yılı başında eğitime başlayan Ankara Üniversitesi GAMA Meslek Yüksekokulu’nun açılışı onuruna Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda bir konser ve ardında  resepsiyon düzenlendi.

Biyomedikal cihaz teknolojileri programı çerçevesinde, medikal cihaz sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücü eğitimi vermek ve medikal cihazlar konusunda uzmanlaşmış teknik eleman yetiştirmek amacıyla eğitim veren GAMA Meslek Yüksekokulu’nun açılışı şerefine düzenlenen geceye Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve GAMA Holding Onursal Başkanı Erol Üçer, GAMA Holding üst yönetimi, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Başarılı öğrencilerine GAMA Eğitim Vakfı tarafından çeşitli burslar verilen GAMA Meslek Yüksekokulu’ndaki bölüm sayısının ileriki dönemlerde artırılması ve çeşitlendirilmesi hedefleniyor. Türkiye’nin en büyük üniversite hastanesine sahip olan Ankara Üniversitesi, cihaz parkı ile GAMA Meslek Yüksekokulu’na önemli bir eğitim fırsatı yaratacak. Okul, Türkiye’de tıbbi cihaz sektöründe henüz eğitim aşamasında branşlaşmayı sağlayacak ve sektörün istihdam sorununa bir çözüm olacak.

Açılış onuruna verilen konserde Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın solistleri Orhan Ahıskal (keman), Ellen Jewett (keman), Çetin Aydar (viyola), Sinan Dizmen (viyolonsel) ve Özgür Aydın (piyano), Şostakoviç’in Piyanolu Beşli Op. 57 sol minör ve Brahms’ın Piyanolu Beşli Op. 34 fa minör eserlerinden oluşan konser programıyla konuklara bir müzik ziyafeti sundu.