Hatay-Erzin doğalgaz kombine çevrim santralı projesinin sözleşmesi imzalandı.

İrlanda ve Rusya’da yakın zamanda iki büyük kombine çevrim santralinin yapımını tamamlayan GE ve GAMA Güç Sistemleri konsorsiyumu; Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Hatay’ın Erzin ilçesinde yapılacak kombine çevrim elektrik santrali inşası için anahtar teslim yüklenici olarak seçildi. GAMA Güç Sistemleri ve GE firmalarının konsorsiyum halinde verdiği sabit fiyat ve süreli EPC teklifi Hatay’ın Erzin ilçesinde yapılacak olan yaklaşık 900 MW gücündeki santral için uygun görüldü.
Türkiye’nin önde gelen yatırımcı kuruluşlarından olan Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. ve GE ve GAMA Güç Sistemleri konsorsiyumu arasında 15 Aralık 2010 tarihinde projenin anahtar teslimi inşası için bir sözleşme imzalandı. Santralin 2014 tarihinde devreye alınması planlanıyor.
GE ve GAMA Güç Sistemleri konsorsiyumu dünya çapında elde ettiği EPC yapımı santral tecrübesi ile, bugüne kadar yaklaşık 2,000 MW gücünde elektrik üretme kapasitesine sahip enerji santrallerinin yapımında rol aldı.
En ileri teknoloji standartları kullanılarak yapılacak olan Hatay-Erzin enerji santrali piyasa şartlarının gerektirdiği esnek operasyon ihtiyacını yüksek verimlilikle karşılayacak. Gelişmiş yanma sistemi ile donatılacak olan santral çevre emisyon kriterlerine ve batı standartlarına son derece uyumlu olacak.
Konsorsiyum ortağı GE ana enerji üretim ekipmanlarının (Gaz ve Buhar Türbini ve kazanlar) tedarikinden, diğer ortak olan GAMA Güç Sistemleri ise genel ve detay mühendislik hizmetlerinden, tüm inşaat ve elektromekanik montaj işlerinden ve aynı zamanda bu kapsam dışında kalan ilgili ekipman ve sistemlerin tedarikinden sorumlu olacaktır.